آشنایی کامل با عمل پلیسه معده (عمل لاغری کمتر شناخته شده در جهان)
عمل پلیسه معده

آشنایی کامل با عمل پلیسه معده (عمل لاغری کمتر شناخته شده در جهان)

پلیسه معده یا همان عمل پلیکاسیون (Gastric Plication) نوعی عمل لاغری است که در این روش به جای اینکه معده برش داده شود، معده تا زده می شود و حجم آن حدود یک چهارم کاهش پیدا می کند. در نتیجه این عمل فرد غذای کمتری می خورد و کاهش وزن اتفاق می افتد. 

در ادامه این نوشتار با ما همراه باشید تا با اینکه پلیسه معده چیست؟ چه مزایا و معایبی دارد؟ و با سایر جراحی های لاغری مانند اسلیو مقایسه کنیم. 

عمل پلیسه معده چیست؟

پلیسه معده (پلیکاسیون لاپاروسکوپیک) یکی از جراحی های چاقی است که در آن به جای بریدن معده، حدود 75 درصد از آن تا زده می شود و سپس به سمت داخل با کلیپس معده بخیه زده می شود. در نتیجه این نوع جراحی فرد غذای کمتری مصرف می کند و زودتر از قبل احساس سیری پیدا می کند.

پلیکاسیون معده شباهت زیادی به عمل اسلیو معده دارد؛ با این فرق که در این جراحی هیچ بخشی از معده بریده نمی شود و در صورت عدم نتیجه گیری قابل برگشت است. اما در ادامه به این موضوع که این جراحی از اسلیو معده بهتر است یا خیر خواهیم پرداخت. 

نحوه انجام جراحی پلیسه معده یا پلیکاسیون چگونه است؟

 جراحی پلیکاسیون معده به روش لاپاراسکوپی انجام می شود به این ترتیب که جراح لاغری، تعدادی برش کوچک روی شکم فرد ایجاد می کند. سپس به کمک این برش ها تجهیزات مخصوص و دوربین لاپاراسکوپ وارد شکم بیمار می شود، در نهایت جراح معده را بر روی خود تاز می زند و بخیه می زند تا اندازه آن کاهش پیدا کند. 

در این روش بهبودی فرد سریع تر از جراحی های باز است و نیازی به بیش از 48 ساعت بستری شدن در بیمارستان نیست. همچنین بیماران پس از گذشت 7 الی 10 روز می توانند به کارهای روزمره خود برسند. 

جراحی

این جراحی مناسب چه کسانی است؟

این نوع جراحی چاقی مناسب افرادی است که حدود 30 -35 کیلو اضافه وزن دارند. به عبارتی افرادی که شاخص توده بدنی آنها بین 30 تا 40 است می توانند کاندیدای مناسب این نوع جراحی باشند.

این نوع جراحی به افرادی که به دلیل چاقی بیش از حد در معرض بیماری های دیابت نوع دو، حملات قلبی و فشار خون بالا هستند بیشتر توصیه می شود. 

شایان ذکر است که این جراحی برای افرادی که اعتیاد به مصرف دخانیات دارند و سابقه انجام جراحی معده داشته اند، توصیه نمی شود. 

میزان کاهش وزن بعد از عمل پلیسه معده چقدر است؟

به دلیل اینکه در این روش جراحی حدود 75 درصد از حجم معده تا زده می شود، حجم معده فرد کاهش پیدا می کند و نتیجه آن خوردن غذای کمتر است؛ در نتیجه فرد کاهش وزن 40 الی 70 درصدی را در طول یک سال تجربه خواهد کرد. 

مزایای پلیسه معده چیست؟

پلیکاسیون معده نوعی جراحی کم تهاجمی محسوب می شود که از جمله مزایای آن عبارتند از:

  • این روش قابل برگشت است و در صورت پشیمانی از عمل یا هر دلیل دیگری، امکان برگشت معده به حالت اولیه وجود دارد.
  • در این جراحی به دلیل استفاده از لاپاراسکوپی، فرد درد کمتری را تجربه می کند.
  • در این نوع جراحی به دلیل اینکه تغییری در آناتومی معده و روده ایجاد نمی شود، میزان عوارض کمتری بروز پیدا خواهد کرد.
  • هزینه عمل پلیسه معده به نسبت سایر جراحی ها کمتر است.
  • مدت زمان بستری فرد در بیمارستان پس از این نوع جراحی یک شب است و فرد پس از گذشت یک هفته می تواند کارهای روزمره خود را انجام دهد (دوره نقاهت کوتاه مدت).

بیشتر بخوانید: تعرفه عمل اسلیو معده

عوارض پلیسه معده چیست؟

به دلیل اینکه در عمل پلیکاسیون، معده برش داده نمی شود، احتمال بروز عوارضی مثل عفونت و خونریزی بسیار اندک است. در صورت بروز این نوع عوارض هم، با باز کردن معده و تبدیل آن به حالت اول مشکل برطرف خواهد شود. 

پلیسه معده می تواند نوعی جراحی لاغری با نتایج دائمی باشد؛ البته در صورت رعایت نکات مراقبتی توسط بیمار. در صورتی که فرد مجدد پرخوری را شروع کند، معده فرد متسع شده و امکان باز شدن پلیسه وجود دارد، که در صورت بروز این مشکل، نیاز به پلیسه مجدد معده است.  

از جمله عوارض پلیسه معده عبارتند از:

  • درد ناشی از بخیه؛
  • حالت تهوع و استفراغ؛
  • عفونت؛
  • خونریزی یا لخته شدن؛
  • نشت از نواحی بخیه زده شده؛
  • بزرگ شدن و بازگشت سایز معده؛

بیشتر بخوانید: خطرات عمل اسلیو

اقدامات قبل از جراحی

از جمله توصیه هایی که معمولا به بیماران قبل از جراحی پلیکاسیون می شود عبارتند از:

  • در صورت داشتن هرگونه حساسیت دارویی، پزشک خود را در جریان بگذارید.
  • از 6 ساعت قبل از جراحی چیزی ننوشید.
  • از 12 ساعت قبل از جراحی چیزی نخورید.
  • آزمایشات لازم قبل از جراحی لاغری پلیکاسیون را در یک مرکز معتبر انجام دهید.
  • در صورتی که سیگار می کشید، حتما باید از دو هفته قبل از جراحی آن را ترک کنید.
  • در صورت ابتلا به بیماری خاصی، حتما به پزشک خود اطلاع دهید.

مراقبت های پس از جراحی پلیکاسیون معده

میزان موفقیت این نوع جراحی مانند هر نوع جراحی دیگری در گرو انتخاب جراح مناسب و رعایت نکات مراقبتی پس از جراحی است. توصیه های مراقبتی پس از عمل پلیکاسیون معده که باید به آنها پایبند باشید عبارتند از:

  • سیگار کشیدن را حداقل تا دو هفته پس از جراحی به طور کامل ترک کنید.
  • رعایت رژیم غذایی ارائه شده توسط جراح یا متخصص تغذیه؛
  • فعالیت های ورزشی سبک مانند پیاده روی داشته باشید.
  • مصرف مواد غذایی حاوی پروتئین مانند تخم مرغ، گوشت، لبنیات و … .

رژیم غذایی پس از عمل پلیسه معده باید چگونه باشد؟

رعایت رژیم غذایی مناسب این نوع جراحی چاقی، کمک شایانی به بهبودی سریع تر و همچنین نتیجه بخشی بهتر می کند. معمولا جراحان برای رژیم غذایی پس از این نوع جراحی موارد زیر را توصیه می کنند:

  • تا هفته دوم توصیه می شود که از نوشیدنی ها و مایعات نرمی مثل آب، شیر، آبمیوه و … استفاده شود.
  • در هفته سوم و چهارم باید غذاهای سوپی فاقد کربوهیدرات را به رژیم غذایی خود اضافه کنید.
  • در هفته پنجم و ششم می توانید مصرف میوه، ماست و سوپ هایی که حاوی مواد بیشتری هستند را به رژیم روزانه خود اضافه کنید.
  • پس از هفته ششم در صورت اجازه پزشک می توانید به رژیم غذایی نرمال خود بازگردید. 

بیشتر بخوانید: رژیم بعد اسلیو معده

اسلیو بهتر است یا پلیسه معده؟

همان طور که قبلا هم گفتیم عمل پلیکاسیون شباهت زیادی به عمل اسلیو معده دارد؛ اما این دو جراحی تفاوت هایی که هم با یکدیگر دارند که باعث مطرح شدن این سوال می شود که اسلیو بهتر است یا پلیسه معده؟

قبل از هر چیز باید این نکته را خاطر نشان شویم که انتخاب بهترین روش جراحی بر عهده جراح شماست. چرا که ممکن است یک روش جراحی بر اساس شرایط بدنی، سن و … شما بهترین روش باشد در حالی که برای دیگری به هیچ عنوان روش مناسبی نباشد. 

اما به طور کلی از آنجا که در عمل پلیسه معده، بخشی از معده تا زده می شود و نیازی به برش معده برخلاف اسلیو نیست، می تواند عمل کم تهاجمی تری باشد.

 هر دو عمل می توانند نتایج چشمگیری در کاهش وزن داشته باشند، اما به دلیل جدید بودن عمل پلیکاسیون و همچنین مورد تایید قرار نگرفتن آن نتایج پایداری این نوع جراحی لاغری مشخص نیست. اما عمل اسلیو معده امتحان خود را پس داده است و بر اساس تجربیات کسانی که عمل اسلیو انجام داده اند، در صورت انتخاب جراح مناسب و همچنین رعایت مراقبت های بعد از جراحی، نتایج این جراحی مادام العمر است. 

از جمله مزایای عمل اسلیو و پلیکاسیون در مقایسه با بای پس معده این است که در هر دو روش نیازی به دستکاری روده نیست. 

یکی از مزیت های عمل پلیکاسیون معده نسبت به عمل اسلیو معده این است که، در صورت پشیمانی از عمل یا هر دلیل دیگری این عمل برگشت پذیر است. اما احتمال بروز عوارضی مثل حالت تهوع و استفراغ نیز پس از عمل پلیسه بسیار زیاد است. هزینه عمل پلیکاسیون معده هم کمتر از عمل اسلیو معده است. 

با این تفاسیر اگر بخواهیم به سوال اصلی این بخش جواب دهیم، اگر برای شما لاغری دائمی و نتیجه بخش مهم است، عمل اسلیو معده را توصیه می کنیم. اما اگر به دنبال روشی کم هزینه تر و کم تهاجمی تر هستید عمل پلیسه معده می تواند بهترین باشد. اما باید این نکته را هم در نظر گرفته باشید از آنجا که عمل پلیکاسیون معده یک روش نسبتا جدید است مورد تایید واقع نشده است و نتایج بلند مدت آن هنوز مشخص نشده است. 

هزینه عمل پلیسه معده چقدر است؟

هزینه عمل پلیسه معده وابسته به عواملی همچون تخصص و مهارت جراح، هزینه های بیمارستان، تکنیک استفاده شده در جراحی، شرایط بیمار و … است. بنابراین برای اطلاع از قیمت این نوع جراحی نیاز به معاینه و مشاوره با جراح متخصص را دارید. 

کلام آخر

پلیسه معده یا پلیکاسیون معده، یکی از انواع جراحی های چاقی است که به افرادی که به کمک رژیم های غذایی و انجام ورزش روزانه موفق به کاهش وزن نشده اند و دچار چاقی مفرط هستند توصیه می شود. 

این روش جراحی یکی از روش های جدید جراحی لاغری است که با عوارض کم شناخته می شود. اما تا به امروز بسیاری از پزشکان و جراحان در دنیا این جراحی را قبول ندارند و معتقد هستند که احتمال عود و برگشت وزن بعد از این عمل بسیار زیاد است و ترجیحشان انجام جراحی هایی همچون عمل اسلیو معده و بای پس معده است. 

بیشتر بخوانید: تفاوت اسلیو و بای پس

اگر قصد انجام جراحی پلیکاسیون معده را دارید، حتما با چند جراح چاقی متخصص مشورت کنید و در صورت موافقت آنها اقدام به این جراحی کنید. در غیر این صورت توصیه ما به شما این است که تا مشخص نشدن نتایج بلند مدت این جراحی جدید، تن به این نوع جراحی چاقی ندهید.

سوالات متداول

عمل پلیسه معده یا پلیکاسیون معده چیست؟

عمل پلیسه معده یا پلیکاسیون معده یکی از روش های جدید جراحی لاغری است که در آن حدود 75 درصد از حجم معده تا زده شده و بخیه زده می شود. 

عمل های جایگزین پلیکاسیون معده کدامند؟

به دلیل اینکه این عمل یک روش جدید است، مورد تایید واقع نشده است و نتایج آن در بلند مدت مشخص نیست. می توانید از روش های جایگزین مثل عمل اسلیو معده یا بای پس معده استفاده کنید. 

 

 

 

 

این پست برایتان چقدر مفید بود؟

بر روی ستاره ها کلیک کنید

میانگین امتیازات 0 / 5. تعداد امتیازات 0

تاکنون امیازی ثبت نشده است شما اولین امتیاز را ثبت کنید

دریافت مشاوره تلفنی و متنی رایگان
برای دریافت مشاوره تلفنی، متنی یا رزرو آنلاین نوبت با ما در ارتباط باشید
دیدگاهتان را بنویسید
لطفا تمامی موارد خواسته شده را وارد نمایید.

ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

وارد کردن موارد ضروری الزامیست.

مشاوره رایگان 09331017878