هر آنچه که قبل از عمل اسلیو معده باید بدانید
عمل اسلیو معده

هر آنچه که قبل از عمل اسلیو معده باید بدانید

admin 0 دیدگاه 18 فروردین 1403

اسلیو معده (گاسترکتومی اسلیو) یکی از جدیدترین و پرطرفدارترین روش های جراحی لاغری است؛ این عمل مختص افرادی است که دچار چاقی مفرط هستند و با روش های معمول لاغری که شامل رژیم غذایی و ورزش است، موفق به کاهش وزن نشده اند.

در طی جراحی اسلیو معده، جراح بخش بزرگی از معده که هورمون گرسنگی (گرلین) را ترشح می کند را برش می دهد و شکل معده جدید فرد شبیه به یک موز کوچک یا آستین (اسلیو) می شود.

در ادامه با وب سایت دکتر سعید شمس فوق تخصص جراحی چاقی و لاپاراسکوپی همراه باشید تا بیشتر درباره این جراحی لاغری و مزایا و معایب آن آشنا شوید.

اگر زمان کافی برای مطالعه این نوشتار ندارید می توانید ویدیو زیر را که توضیحات دکتر سعید شمس به زبان کاملا ساده درباره عمل اسلیو معده است را مشاهده کنید:

اسلیو معده چیست؟

عمل اسلیو معده به انگلیسی Gastric sleeve surgery که نام علمی آن نیز گاسترکتومی اسلیو است، نوعی جراحی لاغری برای افراد مبتلا به چاقی مفرط است که در طی آن حدود 70 الی 80 درصد از حجم معده فرد برداشته می شود؛ همین موضوع باعث می شود فرد خیلی سریع احساس سیری پیدا کند و کمتر غذا بخورد. در این نوع جراحی لاغری برخلاف عمل جراحی بای پس، هیچ نوعی دستکاری در روده انجام نمی شود. 

آیا همه افراد چاق می توانند عمل اسلیو انجام دهند؟

خیر، جراحی گاسترکتومی اسلیو یک روش درمان چاقی مناسب برای افرادی است که مبتلا به چاقی مفرط هستند و شاخص توده بدنی آنها بالای 40 است.

شایان ذکر است که عمل اسلیو برای افرادی که به دلیل اضافه وزن از بیماری هایی نظیر مشکلات قلبی، دیابت و … رنج می برند نیز در صورت صلاحدید پزشک مناسب است.

در صورتی که شما شرایط گفته شده را داشته باشید و سن شما نیز بین 18 تا 65 سال باشد به احتمال زیاد کاندیدای مناسبی برای جراحی اسلیو باشید و بتوانید از این طریق به وزن دلخواه خود دست پیدا کنید.

مراحل عمل اسلیو معده

  1.  قبل از عمل جراحی اسلیو به روش لاپاراسکوپی نیاز است که بیمار بیهوش شود.
  2. پس از بیهوشی جراح پنج برش کوچک در شکم بیمار ایجاد می کند.
  3. دستگاه لاپاراسکوپی و سایر تجهیزات مورد نیاز از طریق این برش ها وارد شکم فرد می شود.
  4. برای اینکه جراحی راحت تر انجام شود، گاز دی اکسید کربن به شکم فرد وارد می شود و شکم متورم تر می شود.
  5. از نوعی ابزار به نام تروکار برای وارد شدن به قسمت داخلی شکم استفاده می شود.
  6. یک لوله از جنس سیلیکون از دهان به خروجی معده فرستاده می شود تا عرض باقی مانده معده را تنظیم کرده و آن را از بافت چربی اطراف معده، طحال و عروق جدا کند.
  7. قسمت اضافی معده (چیزی حدود 50 الی 70 درصد معده) بریده می شود و با دستگاه مخصوصی معده منگنه زده می شود.
  8. قسمت بریده شده معده از شکم فرد خارج می شود به منظور بررسی به پاتولوژی فرستاده می شود.
  9.  خونریزی در محلی که برش ایجاد شده و منگنه زده شده است کنترل می شود.
  10. در آخر یک درن سیلیکونی در ناحیه جراحی شده قرار داده می شود تا خونابه ها و مایعات انباشته شده از بدن تخلیه شود.

در ویدئو زیر می توانید نتیجه عمل اسلیو معده انجام شده توسط دکتر شمس یک بیمار اسلیوی 155 کیلوگرمی را ببینید:

مراقبت های قبل از عمل اسلیو معده

اولین و اصلی ترین اقدامی که قبل از عمل گاسترکتومی اسلیو باید انجام شود این است که با یک جراح لاغری مشورت کنید تا به نتیجه برسید که آیا شما کاندیدای مناسبی برای این عمل هستید یا خیر. در صورتی که شما کاندیدای مناسبی برای این نوع جراحی چاقی باشید نیاز است که اقدامات زیر را انجام دهید:

  • انجام آزمایش هایی مثل آزمایش خون و بررسی نحوه عملکرد کبد؛
  • شما به یک متخصص تغذیه به منظور بررسی عادات غذایی و همچنین روانشناسی به منظور بررسی مشکلات روانی، عاطفی و همچنین مدیریت استرس ارجاع داده می شوید.
  • قبل از انجام جراحی ممکن است پزشک از شما بخواهد با روش هایی مثل رژیم غذایی و ورزش کمی وزن کم کنید تا از خطرات احتمالی حین عمل جلوگیری شود.
  • از شما خواسته می شود که چند هفته یا چند روز قبل از جراحی، تغییراتی در رژیم غذایی و داروهایتان اعمال کنید. همچنین از شما خواسته می شود که شب قبل از جراحی چیزی نخورید و ننوشید.

مراقبت های بعد از عمل اسلیو معده

در روزهای اولیه بعد از جراحی اسلیو تنها شما اجازه دارید از مایعات استفاده کنید. پس از چند هفته به تدریج می توانید غذاهای پوره شده و در آخر غذاهای جامد را به رژیم غذایی بعد از عمل اسلیو خود اضافه کنید. در ادامه با جزئیات بیشتر درباره تغذیه بعد از عمل اسلیو صحبت کرده ایم. سایر نکاتی که باید در مراقبت های بعد از عمل اسلیو به آنها توجه داشته باشید، عبارتند از:

  • مواد غذایی را به خوبی بجوید.
  • از مصرف هر گونه نوشیدنی در حین غذا خوردن خودداری کنید.
  • نیم ساعت پس از خوردن غذا، آب بنوشید.
  • از مصرف هر گونه نوشیدنی و مواد غذایی پرکالری پرهیز کنید.
  • مکمل ها و ویتامین های تجویز شده را طبق دستور پزشک مصرف کنید.
  • مواد غذایی سرشار از مواد مغذی، میوه و سبزیجات را در رژیم غذایی روزانه خود بگنجانید.
  • پس از بهبودی بعد از جراحی نیاز است که تحرک داشته باشید و ورزش روزانه پس از جراحی اسلیو الزامی است.

رژیم غذایی بعد از عمل اسلیو معده

یکی از نکات بسیار مهمی که بعد از عمل اسلیو باید به آن پایبند باشید، رژیم اسلیو معده است که برنامه غذایی هر فردی با توجه به شرایط بدنی وی می تواند متفاوت باشد. اما به طور کلی تغذیه پس از عمل اسلیو به شرح زیر است:

هفته اول بعد از جراحی اسلیو

در هفته اول بعد از جراحی اسلیو شما تنها اجازه مصرف نوشیدنی های رقیق، بدون قند و بدون گاز را دارید.

هفته دوم بعد از جراحی اسلیو

پس از اتمام هفته اول شما می توانید نوشیدنی هایی مثل شیر، اسموتی، آبمیوه های طبیعی و سوپ را به رژیم غذایی خود اضافه کنید.

هفته سوم و چهارم بعد از جراحی اسلیو

پس از شروع هفته سوم به تدریج شرایط فرد راحت تر می شود و به تدریج می تواند مواد غذایی روتین خود را مصرف کنید. در هفته سوم و چهارم شما می توانید انواع پوره و مواد غذایی له شده را میل کنید.

در این دو هفته از بیمار خواسته می شود که تعداد وعده های غذایی خود را از سه وعده به شش وعده برسانید و در عوض حجم غذای مصرفی خود را کم کنید. در این ایام به تدریج مصرف مواد غذایی پروتئینی هم به رژیم فرد اضافه می شود.

هفته پنجم بعد از جراحی اسلیو

از هفته پنجم فرد می تواند مواد غذایی دیگر مثل گوشت چرخ کرده، انواع املت و سبزیجات را به رژیم غذایی خود اضافه کنید.

از این هفته به بعد بیمار تقریبا می تواند انواع غذاهای نرم را مصرف کند و هیچ گونه محدودیتی در این زمینه ندارد. تنها نکته ای که در این هفته مهم است این است که تعداد وعده هایی غذایی از 6 وعده به 3 یا 4 وعده بدون میان وعده کاهش پیدا کند.

هفته ششم به بعد

اصولا فرد پس از گذشت 6 هفته از جراحی اسلیو می تواند به رژیم غذایی پیش از جراحی خود بازگردد. تنها نکته ای که فرد باید تا پایان عمر به آن توجه داشته باشد این است که یک رژیم غذایی سالم داشته باشد و میزان کالری مصرفی روزانه نباید از 1000 تا 1200 کیلوکالری تجاوز کند.

فواید اسلیو معده چیست؟

طبق تجربیات کسانی که عمل اسلیو انجام داده اند، این عمل فواید بسیار زیادی دارد که از جمله فواید عمل اسلیو معده عبارتند از:

  • کاهش وزن چشمگیر: افرادی که عمل اسلیو انجام می دهند در طی 12 الی 24 ماه پس از جراحی، چیزی حدود 50 الی 80 درصد از وزن اضافی خود را از دست می دهند.
  • یک عمل کم تهاجمی است: در طی عمل اسلیو برخلاف عمل بای پس هیچ گونه دستکاری در روده ها انجام نمی شود، از این روز عمل اسلیو به نسبت عمل بای پس یک عمل کم تهاجمی و کم خطرتر برای لاغری است.
  • کاهش اشتها: به دلیل اینکه در طی عمل اسلیو معده بخشی از معده که مسئول تولید هورمون اشتها (هورمون گرلین) است برداشته می شود، فرد کمتر احساس گرسنگی پیدا می کند و خیلی سریع سیر می شود.
  • پیشگیری از برخی بیماری های مزمن: به کمک عمل اسلیو می توان تا حد زیادی از بروز بیماری های مزن مانند بیماری های قلبی-عروقی، کلسترول بالا، فشار خون بالا، دیابت نوع دو، آپنه خواب، سکته مغزی، انواع سرطان، آرتروز، ناباروری و … جلوگیری کرد.

اسلیو معده چه عوارضی دارد؟

اسلیو معده مانند هر نوع عمل جراحی دیگری، عوارض خاص خود را دارد؛ از آنجا که در طی این عمل یکی از حیاتی ترین اندام بدن دستکاری می شود در صورت عدم تبحر پزشک و همچنین عدم پایبندی به توصیه های پزشک قبل و بعد از جراحی ممکن است عوارض خطرناکی شما را تهدید کنید. اما در عین حال در صورتی که این عمل توسط بهترین جراح اسلیو معده انجام می شود و شما نیز به توصیه های قبل و بعد از جراحی پایبند باشید، یک عمل کاملا ایمن است.

به طور کلی جراحی اسلیو یکی از بی خطرترین جراحی های لاغری است که احتمال مرگ با عمل اسلیو معده کمتر از نیم درصد است. اما مانند هر نوع جراحی دیگری در صورت عدم تبحر جراح و همچنین عدم رعایت مراقبت های قبل و بعد از جراحی ممکن است عوارضی همچون خونریزی، عفونت و آسیب به اندام های دیگر شما را تهدید کند؛ به طور کلی طبق تحقیقات انجام شده احتمال بروز این عوارض کمتر از یک درصد گزارش شده است.

از جمله سایر عوارض عمل اسلیو معده که احتمال بروز آنها وجود دارد عبارتند از:

  • خونریزی در ناحیه جراحی شده؛
  • خونریزی داخلی بدن؛
  • تشکیل لخته خون؛
  • آمبولی ریوی؛
  • فتق؛
  • نشت مایعات درون معده از محل منگنه زده شده؛
  • رفلاکس معده به مری؛
  • انسداد معده؛
  • سوء تغذیه؛
  • سوزش معده؛
  • استفراغ؛
  • کمبود ویتامین و مواد معدنی؛
  • خشکی پوست؛
  • احساس خستگی، بی حالی یا لرز؛
  • تغییرات در خلق و خو؛
  • نازک شدن یا ریزش موها بعد از جراحی لاغری؛

اگر می خواهید که از عوارض اسلیو معده در امان باشید و پشیمانی بعد از عمل اسلیو معده را تجربه نکنید در انتخاب پزشک خود دقت داشته باشید و به هیچ عنوان در انجام اقدامات بعد از جراحی اسلیو کوتاهی نکنید.

هزینه عمل اسلیو معده چقدر است؟

هزینه عمل اسلیو معده با توجه به فاکتورهای مختلفی اعم از هزینه دستمزد جراح، هزینه بیمارستان، هزینه تجهیزات استفاده شده و همچنین آزمایشات قبل و بعد از جراحی لاغری تعیین می شود.

 بنابراین نمی توان قیمت دقیقی برای جراحی اسلیو اعلام کرد. برای اطلاع دقیق از جزئیات هزینه عمل اسلیو معده توسط دکتر سعید شمس می توانید با شماره های درج شده در پایین صفحه تماس حاصل فرمایید.

این پست برایتان چقدر مفید بود؟

بر روی ستاره ها کلیک کنید

میانگین امتیازات 4 / 5. تعداد امتیازات 3

تاکنون امیازی ثبت نشده است شما اولین امتیاز را ثبت کنید

دریافت مشاوره تلفنی و متنی رایگان
برای دریافت مشاوره تلفنی، متنی یا رزرو آنلاین نوبت با ما در ارتباط باشید
دیدگاهتان را بنویسید
لطفا تمامی موارد خواسته شده را وارد نمایید.

ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

وارد کردن موارد ضروری الزامیست.

مشاوره رایگان 09331017878